INTERVIEW PHOENIX VRIJWILLIGER VAN HET JAAR 2018: LEONIE BREUNESSE

Phoenix info

Wat doe je?

Haha, ik neem aan dat deze vraag alleen betrekking heeft op de vereniging? Anders wordt het wel een heel lang verhaal... 


In 2014 ging mijn oudste zoon Max op honkbal. Ik was niet echt bekend met de sport, maar was gelijk enthousiast. Geleidelijk aan begon ik dingen voor het team te regelen en bij te houden, vond het leuk om betrokken te zijn. De stap naar teambegeleidster van de pupillen was dan ook snel gemaakt. Mijn andere twee zoons Valentijn en Julian waren inmiddels ook enthousiast geworden en kwamen ook bij de club. Naast mijn taken bij de pupillen ben ik ook gaan helpen bij de aspiranten, beeballers en natuurlijk bij het ZST!!! Het Batboykamp... Geweldig, ik organiseer dat het komende jaar alweer voor de vierde keer. Het afgelopen seizoen ben ik coach van de pupillen geworden. Daarnaast help ik bij de trainingen. 

Waarom doe je het?

Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs en ik vind werken met kinderen geweldig, zij leren wat van mij en ik zeker ook van hen! Maar niet alleen dat, ik vind het fijn om betrokken te zijn bij wat mijn kinderen doen en bij de club. Ik vind het clubgevoel heel belangrijk, samen maak je een club. 

Wat krijg je ervoor terug?

Heel erg veel! Bij de pupillen zag je ze groeien van een beetje een onzeker onsamenhangend team naar een zelfverzekerd top team wat goed samenwerkte. Zo goed zelfs dat ze kampioen zijn geworden in de eerste helft! Ze hebben zelfs in de tweede helft in de tweede klasse mogen spelen. Daar krijg ik een kick van: het beste in kinderen (proberen) naar boven te halen. 

Wat vind je het mooiste eraan?

De groei van de kinderen, hoe snel ze iets oppikken, leren en de saamhorigheid. De kinderen accepteren elkaar zoals ze zijn. 

Wat zijn je talenten/vaardigheden?

Haha, ik denk dat anderen nu heel hard ”bakken!” zouden roepen. In de (weinige) vrije tijd die ik heb vind ik het heerlijk om te bakken/koken. De jeugdteams profiteren daar vaak van mee. Verder vind ik dingen regelen/organiseren erg leuk en dat gaat me ook goed af. En na zo’n prachtig resultaat bij de pupillen mag ik toch ook wel voorzichtig zeggen dat coachen ook wel bij mijn talenten hoort... 

Wil je zelf nog iets zeggen/vragen?

Ik zou tegen alle ouders willen zeggen: blijf komen kijken naar de wedstrijden van je kind. Niets is leuker dan zelf de groei van het spel te zien bij je kind. En de kinderen genieten ervan als papa of mama komt kijken... 
En schroom niet om te helpen, niets is leuker dan het clubgevoel, want Phoenix is een geweldige, warme, club!!! 

 

Bedankt Leonie voor je mooie en oprechte antwoorden. 
Namens het Bestuur, de leden en het vrijwilligersteam: Bedankt voor je inzet; je hebt de prijs dubbel en dwars verdiend! 

Vrijwilligersteam Phoenix