Wedstrijdverslag Pupillen

Green Hearts - Phoenix 8 juli 2017

De laatste wedstrijd van het eerste deel van het seizoen… Het was gelukkig prachtig weer en vol goede moed vertrokken we, dankzij Robbert toch met z’n negenen, naar Linschoten. De vorige keer hadden we van de Green Hearts verloren, nu zouden we vast gaan winnen!

Phoenix begon met de slagbeurt. De Green Hearts hadden een goede pitcher! Lukas en Lorenzo werden uit gegooid. Met Alexander op honk twee en Floor op honk 1, was het de beurt aan Auke. Helaas ging hij uit op honk 1. Geen punten voor Phoenix. Wissel, stand 0-0. De Green Hearts waren ook sterk met slaan. De ballen werden goed gestopt in het veld door Phoenix, maar de punten kwamen binnen. Maar dan, wat een mooie actie! Auke ving een bal en gooide hem daarna naar Alexander op honk 2, zodat de Green Heart, die weer terug moest naar honk 2, ook uit ging, double play! Daarna werd er een bal ver het veld in geslagen.. twee spelers kwamen binnen en de slagman wilde een homerun maken. De bal was net op tijd terug bij Lukas, de catcher, zodat hij hem vlak voor de thuisplaat kon uit tikken! Omdat dit het derde uitje was telden de twee punten die er vlak voor gemaakt werden ook niet. Wissel, stand 3-0.

Zou het Phoenix lukken om nu wat punten te maken? Julian ging helaas uit op honk 1. Nina had geluk, voordat ze op honk 1 was liet de Green Heart de bal vallen. Mathijs sloeg een mooie bal, maar er kon helaas geen punt gemaakt worden voor het derde uitje. Wissel, stand 3-0. Auke was de pitcher en had er zin in! De eerste twee gooide hij achter elkaar uit. Toen werd er een bal hard het veld in geslagen. Floor stopte de bal mooi en kon voorkomen dat er twee punten werden gemaakt. Auke zorgde voor het derde uitje door een vangbal. Wissel, stand 4-0.

Lorenzo sloeg een mooie bal en kwam op honk 2. Alexander zijn bal werd helaas gevangen. Lorenzo was zo gefocust op het rennen naar honk 3 dat hij niet door had dat hij terug moest naar honk 2… double play. Floor sloeg een mooie harde bal, maar Erwin stond (tot groot ongenoegen van Floor) in de weg en moest over. Gelukkig weer een mooie klap. Auke sloeg raak op een pitcher bal en Floor kon daardoor het eerste puntje scoren. Auke kon zelf door te stelen ook een punt maken. Daar bleef het jammer genoeg bij. Wissel, stand 4-2. Julian was nu pitcher en gooide goed! De Green Heart sloeg raak, maar Julian kon de bal snel naar Nina (honk 1) gooien, eerste uitje. Bij het tweede uitje was het Alexander die de bal naar Nina gooide en bij het derde uitje weer Julian die de bal op tijd naar Nina gooide, pfff wissel, stand 4-2.

Spannend, de laatste inning. Mathijs ging helaas tijdens zijn slagbeurt uit. Robbert sloeg raak en kwam op honk 1. Lorenzo sloeg raak tegen Erwin… Daarna gelukkig weer raak! Robbert kon scoren door te stelen. Helaas bleef het daar bij. Wissel, stand 4-3. Floor en Alexander vingen nog een mooie vangbal en het veldspel van Phoenix was goed, maar toch konden de Green Hearts vijf punten scoren… Eindstand Green Hearts 9 – Phoenix 3.

Het was een leuke en gezellige wedstrijd om naar te kijken met als afsluiter een lekker ijsje aangeboden door de Green Hearts. Jullie hebben weer goed je best gedaan!!

Wat is dit eerste deel van het seizoen snel gegaan, veel te snel!! En wat zijn jullie allemaal gegroeid in jullie spel… Jullie zijn stuk voor stuk toppertjes en ik ga jullie missen hoor…  Rust lekker uit, gooi en sla af en toe een balletje en dan zie ik jullie weer over zes weken!!

2017-07-08 11.35.06 2017-07-08 11.35.06