Wedstrijdverslag pupillen Harriers – Phoenix zaterdag 1 oktober 2016

Phoenix info

  • _20161001_152929
  • 20161001_152618

Harriers – Phoenix zaterdag 1 oktober 2016

Het was de laatste wedstrijd vandaag… Na wat woordjes van dank op de P voor de hulp van de ouders en onze coach vertrokken we naar Zeewolde. Vandaag waren we te gast bij de Harriers. Vorige keer hadden we met 9-8 gewonnen, wie weet deze keer weer?

Phoenix begon met de eerste slagbeurt. Calvin en Gilles scoorden al snel een punt, maar de Harriers hadden een sterk infield en op het eerste honk vielen al snel de eerste uitjes, maar ze hadden niet op Ethan gerekend! Wat een harde slag, homerun!! Knap gedaan, toch nog 3 punten binnen gehaald. Stand 0-3. Phoenix was goed wakker, iedereen stond goed op te letten Ethan gooide als pitcher goede ballen en zorgde voor twee uitjes tijdens de slagbeurt! Toch konden de Harriers drie punten scoren voor de wissel, stand 3-3.

Phoenix had de kans om uit te lopen, maar Nina en Matthew gingen uit tijdens hun slagbeurt en Alexander ging uit op honk 1.. Dat was een snelle slagbeurt, geen puntjes, stand nog steeds 3-3. De Harriers maakten twee punten, maar Phoenix gaf ze verder geen ruimte. Lukas zorgde voor het eerste uitje op honk 1, Ethan gooide er weer één uit tijdens de slagbeurt en het derde uitje viel kort erna, wissel, stand 5-3.

Ook de Harriers zaten er bovenop. Phoenix wilde wel, maar kwam er moeilijk doorheen. Lukas en Justin wisten een punt binnen te halen, keurig opgelet. Calvin sloeg nog een prachtige bal, maar werd helaas gevangen, wissel, stand 5-5. Phoenix liet zich niet op zijn kop zitten en was scherp bezig. Het ene na het andere uitje viel snel. Het werd dan ook een snelle inning zonder punten voor de Harriers! Stand 5-5.

Helaas dachten de Harriers er ook zo over… Door het sterke infield gingen Gilles en Floor beide uit op honk 1 en Mathijs tijdens zijn slagbeurt… wissel, stand 5-5. De Harriers waren weer aan slag en hoe, wat een mooie bal, homerun.. Het volgende punt werd door stelen snel gemaakt, maar Ethan en Nina (op honk 1) zorgde voor het eerste uitje. Daarna had Ethan nog een mooie vangbal en het derde uitje viel tijdens de slagbeurt. Wissel, stand 7-5.

Doordat de innings zo snel afgelopen waren kwam er zelfs nog een vijfde inning. Zouden we het weer kunnen winnen van de Harriers? Ethan sloeg zijn tweede homerun deze wedstrijd! 7-6. Helaas bleef het hierbij… Julian sloeg een mooie bal, maar die werd helaas gevangen. Nina ging uit op honk 1 en Matthew werd uitgetikt… De Harriers vonden het mooi geweest en het was end of game…

Harriers 7 – Phoenix 6. Goed gespeeld Phoenix! Iedereen heeft zijn/haar uiterste best gedaan!

 

Vandaag was het niet allen de laatste wedstrijd van het seizoen, maar ook de laatste wedstrijd van Matthew (dank voor de champagne!), Ethan, Gilles en Berend bij de pupillen.  Zij gaan (helaas) het volgende seizoen naar de aspiranten, heel veel succes en plezier daar mannen! Ook wil ik alle ouders bedanken voor het rijden, aanmoedigen, scoren, koffie/thee, hulp bij de trainingen en wedstrijden, super! En natuurlijk onze coach en trainer Erwin, je hebt de kinderen laten groeien in hun spel, ze laten zien wat ze kunnen en hoe leuk honkbal is! Super veel dank.

En dit was het dan… wat een heerlijk seizoen was dit! Mijn eerste seizoen als teambegeleidster en ik vond het fantastisch om te doen! Wat zal ik nu in een gat vallen… niet meer zoveel lekkers bakken, geen verslagen meer schrijven, geen knuffels en high fiven meer, geen gezellige gesprekjes met de ouders…  Ik zal mijn pupillen missen!!!!  Gelukkig zie ik jullie 12 november weer! Misschien nog iets eerder tijdens een oefenwedstrijdje, dus ik geef jullie hierbij een virtuele knuffel, high five en dikke zoen, tot gauw!