Wedstrijdverslag pupillen

Phoenix – Diamonds 8 april 2017

Phoenix – Daimonds 8 april 2017

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor iedereen was het weer even wennen om zo vroeg op zaterdagochtend op het veld te staan, maar we hadden er allemaal weer ontzettend veel zin in! Dit jaar starten we met een team van tien pupillen waarvan Joey voor het eerst (officieel) meedoet.

Vandaag waren de Diamonds uit Nieuwegein bij ons te gast. Vorig seizoen hebben we niet tegen de Daimonds gespeeld, maar ze staan erom bekend erg fanatiek en goed te zijn...

 

De Diamonds begonnen met de eerste slagbeurt. Auke was pitcher en Julian catcher, samen een goed duo. Auke gooide mooie ballen, hij had de eerste speler dan ook snel uitgegeooid. De tweede ging uit door een werpbal (vervanging van de toss bal, deze wordt door de coach bovenhands aangegooid). Het derde uitje viel al snel door Nina op honk 1! Wat een start! De Diamonds 0 punten.

Calvin sloeg een mooie bal en Auke ook waardoor Calvin binnen kwam, het eerste punt was binnen! Mathijs sloeg helaas een vangbal (wel een goeie klap!) Auke en Floor wisten binnen te komen door te stelen, goed opgelet! Lukas sloeg Alexander binnen en wist er zelf ook nog een punt bij te scoren, jongens wat een start!! 5-0, verplichte wissel.

 

De Diamonds waren eigenlijk wel een beetje onder de indruk van het goede spel van Phoenix, ze werden wat fanatieker. Ze wisten twee puntjes te scoren mede door een doorgeschoten bal. Maar al snel waren er drie uit en moest er gewisseld worden, 5-2.

Phoenix stond alweer te popelen om nog meer punten binnen te halen, jeetje wat gaat het slaan goed! Julian en Noah sloegen de bal ver het veld in. Julian niet twijfelen, gewoon gaan, wel een punt! Van zenuwen was er bij Joey niets te merken, wat een super klap! Hij kon zelfs doorstomen naar honk 3 en sloeg Noah binnen. Calvin sloeg Joey en Auke binnen, jongens jullie gingen als een trein! Auke wist door stelen zelf ook binnen te komen, 10-2 verplichte wissel.

 

De Diamonds wisten dat ze best ver achter stonden en zette alles op alles.. Lukas was catcher en Mathijs pitcher. De Diamonds hadden het geluk dat ze veel werpballen kregen van de caoch, waardoor ze goed en ver konden slaan. Ze sloegen zelfs een homerun waardoor er twee te gelijk binnen kwamen.. Phoenix was in het veld de concentratie een beetje kwijt, waardoor er ballen doorrolden, verkeerd gegooid werden en niet gevangen.. Kom op Phoenix, of wisten jullie stiekem al dat jullie bijna niet meer konden verliezen... De Daimonds kwamen beter in het spel en wisten 5 punten binnen te halen, 10-7, verplichte wissel.

De gelijkmakende slagbeurt. Alexander stond op honk 1, Nina aan slag, wat een mooie klap! Alexander kwam binnen en Nina kon tot honk 2 komen. Lukas sloeg ook een mooie bal en na wat aarzeling op honk 1 toch door naar honk 2, net op tijd! Julian sloeg Lukas binnen en kon zelf door naar honk 3. Naoh ging helaas uit tijdens zijn slagbeurt en Joey op honk 1, het derde uitje waardoor het punt van Julian helaas ook niet telde, stand 13-7! Knap hoor!

 

Er was nog tijd over, dus toch een vierde inning. Noah was pitcher en iedereen wist dat we niet meer konden verliezen! De Diamonds ook en toch bleven ze fanatiek. Noah gooide de eerste slagman gelijk uit. Toch wisten de Diamonds, ondanks de verwarring of de bal nou binnen of buiten de lijn was, drie punten binnen te halen. Stand 13-10.

We hadden eigenlijk al gewonnen, maar de slagbeurten zijn zo leuk! Calvin liet nog even zien dat hij een homerun kon slaan! Mathijs werd hard geraakt op zijn rug, bijna nog een keer door de coach, maar sloeg toch een mooie bal. Met Alexander op honk 2, Mathijs op honk 3 en twee uitjes, zou het lukken om nog een puntje binnen te halen? De eer was aan Nina. Ze sloeg Mathijs en Alexander binnen, maar ging helaas zelf uit... Eindstand Phoenix 16 – Diamonds 10!

Wat een geweldige start van het seizoen! En wat zijn jullie, niet alleen lichamelijk, gegroeid in jullie spel, volgens mij hebben jullie tijdens de winterstop allemaal extra getraind... Jongens en meiden dit belooft wat voor de rest van het seizoen, ik kijk er naar uit!!