Wedstrijdverslag Pupillen

Moorfielders - Phoenix 15 april 2017

Vandaag waren we te gast in Ede bij de Moorfielders. Na de overwinning van vorige week hadden we er zin in vandaag!

Phoenix begon met de eerste slagbeurt. Julian mocht dit keer beginnen en begon goed. Nina sloeg helaas een vangbal, maar Julian zorgde voor het eerste punt door te stelen. Alexander en Noah deden hetzelfde en zo hadden we ineens drie punten! Mathijs ging helaas uit op honk 1, maar zorgde er wel voor dat Floor binnen kon komen. Lukas werd hard geraakt door een bal, maar bleef scherp op de honken. Samen met Joey scoorden hij en zorgden zo voor een geweldig begin van 0 – 5, verplichte wissel. De Moorfielders begonnen gelijk met een uitje tijdens de slagbeurt, ze waren duidelijk onder de indruk van de geweldige start van Phoenix. De tweede slagman sloeg een kei harde klap, maar daar stond Mathijs ineens, wat een mooie vangbal!! Auke gooide als pitcher weer mooie ballen. De Moorfielders scoorde een punt. En dat werd gelijk de laatste want er werd een harde bal geslagen en weer was het Marthijs die de bal ving! Drie uitjes dus wissel, stand 1-5.

Julian ging helaas uit op honk 1, maar Auke kon wel binnen komen. Alexander sloeg een mooie bal en kon doorstomen naar honk 2. Nina lette goed op en kon door stelen een punt scoren. Net als Alexander. Wat ging het goed! Noah ging helaas uit op honk 1. Floor sloeg een mooie bal en kwam op honk 2. Mathijs sloeg Floor binnen, alweer vier punten! Zou het weer een verplichte wissel worden? Helaas.. Joey ging uit tijdens zijn slagbeurt, wissel stand 1-9. De Moorfielders werden fanatieker, wat konden ze hard slaan! Al gauw maakten ze een punt. Alexander kon er één uittikken op honk 2. De Moorfielders scoorden weer twee punten. Toen was er verwarring... De scheids dacht dat het wissel was omdat er drie uitjes waren. Net toen iedereen van het veld was kwamen we erachter, met dank aan de moeder van Alexander, dat er nog maar twee uitjes waren.. Iedereen weer op zijn/haar positie, maar het mocht voor de Moorfielders niet meer baten. Auke en Nina (op honk 1) zorgde al snel voor het derde uitje. Wissel, stand 4-9.

Lukas begon met een mooie slag. Calvin ging helaas uit op honk 1, maar zorgde wel dat Lukas kon scoren. Auke wat een klap! Julian wilde van honk 1 door rennen naar 2, maar de bal kwam sneller op twee dan gedacht. Bijna werd hij ingesloten maar toch nog op tijd terug op honk 1! Auke maakte daar gebruik van en scoorde een punt. Julian en Nina kwamen ook binnen en Alexander wist het vijfde punt te scoren, wat was Phoenix goed op dreef! Verplichte wissel, stand 4-14. De Moorfielders sloegen letterlijk en figuurlijk terug, wat een ballen ver in het veld! Noah gooide als pitcher een slagman uit, keurig! Toch scoorde de Moorfielders drie punten voor het derde uitje. Wissel, stand 7-14.

Een vierde inning. We konden al niet meer verliezen!! Floor sloeg helaas een vangbal. Mathijs en Joey werden binnen geslagen door Lukas, maar die ging helaas zelf uit. Het derde uitje viel al snel, wissel stand 7-16. Julian mocht voor het eerst pitchen en dat ging hem best goed af! De Moorfielders bleven tot het eind de moed erin houden, met zelfs bijna een homerun! Noah ving nog een mooie bal, Alexander tikte er weer één uit op honk 2 en toen was het end of game. Vier punten wisten de Moorfielders er nog uit te persen. Eindstand Moorfielders 11 – Phoenix 16. Fantastich gedaan Phoenix! Ik zeg volgende week weer!!

 

Volgende week 22 april spelen we een thuiswedstrijd tegen UVV om 10.00 uur. 9.00 uur verzamelen op het veld.