Wedstrijdverslag pupillen

Houten Dragons - Phoenix 6 mei 2017

Het zonnetje lachte, de lucht was blauw, dit keer niet spelen in de kou…  Vandaag waren we te gast bij de Houten Dragons. Met 9 spelers hoefde niemand deze wedstrijd wissel te zijn, ze hadden er zin in!

Phoenix begon met de slagbeurt. Julian ging helaas uit tijdens de slagbeurt. Mathijs sloeg raak en wist goed honken te stelen. Nina ging helaas ook uit maar Mathijs kon wel het eerste punt maken. Het lukte Noah om op de honken te komen, zou het Auke lukken om hem binnen te slaan? Auke sloeg raak en rende naar honk 1, Noah rende naar de thuis plaat, maar helaas Auke ging uit, dus het puntje van Noah telde niet. Wissel, stand 0-1. Auke was goed op dreef als pitcher en zorgde snel voor het eerste uitje. Het tweede uitje viel tijdens de slagbeurt en Julian was scherp op honk 3 en kon een Dragon uit tikken op honk 3! Snelle inning goed gedaan, wissel, stand 0-1.

Floor was aan slag en sloeg een harde bal en lette goed op zodat ze honken kon stelen. Calvin had ook een mooie klap en Floor kon scoren. Alexander sloeg Calvin binnen en kon ook nog wat honken stelen. Julian sloeg ook raak en zorgde weer dat Alexander binnen kon komen. Phoenix kwam goed op stoom! Mathijs kon Julian binnen slaan en wist door te stelen zelf ook een punt te maken! Verplichte wissel, stand 0-6. De Dragons waren onder de indruk! Calvin was catcher en zorgde voor het eerste uitje door een fout bal te vangen, keurig! De Dragons probeerden het wel, maar ondanks dat ze twee puntjes binnen wisten te halen vielen het tweede en derde uitje tijdens de slagbeurten. Wissel, stand 2-6.

Auke sloeg een mooie bal. Noah ging helaas uit tijdens zijn slagbeurt. Floor had het geluk dat de bal niet op honk 1 gevangen werd en was net binnen! Auke en Floor scoorden een punt, helaas moest Floor terug naar honk 3, omdat ze volgens de tegenpartij het honk te vroeg losliet, maar kwam daarna door te stelen alsnog binnen! Lorenzo sloeg ook een mooie bal. Calvin sloeg daarna zo’n harde bal dat Lorenzo, vanaf honk 1, binnen kon komen. Zelf kon hij doorlopen tot honk 3. Alexander sloeg Calvin binnen en Julian Alexander. Vijf punten gescoord!! Verplichte wissel, stand 2-11. De Dragons voelden de druk.. Een mooie slag volgde. Phoenix had daar niet op gerekend en de bal kon ver door rollen, waardoor er twee punten konden worden gescoord. Niks aan de hand, want Alexander zorgde op honk 2 dat een Dragon werd uit getikt. Nog één Dragon wist nog een punt binnen te halen voor het derde uitje. Wissel, stand 5-11.

Er was nog tijd over voor een vierde inning. Phoenix wist al dat ze niet meer konden verliezen. Mathijs, Noah en Floor scoorden nog een punt, de sfeer zat er goed in. Wissel, stand 5-14!! De Dragons speelden dapper door. Phoenix had een sterk veldspel. Ze gooiden strakke ballen en het vangen ging ook goed. Calvin en Auke zorgden nog door goed samen spel voor een mooi uitje op honk 3. Toch persten de Dragons er nog vier puntjes uit. Eind stand: Houten Dragons 9 – Phoenix 14.

Geweldig gespeeld Phoenix, met vier wedstrijden gespeeld, al drie gewonnen! Super!!

 

Volgende week zaterdag 13 mei een thuiswedstrijd tegen de Green Hearts om 10.00 uur. Verzamelen om 9.00 uur op het veld.