Wedstrijdverslag Pupillen

Phoenix - Green Hearts 13 mei 2017

Vandaag waren de Green Hearts bij ons te gast. Even was het nog spannend of er wel gespeeld kon worden want wat had het geregend! Op het veld stonden grote plassen, maar met hulp van twee moeders van de Green Hearts hadden we de plassen snel weggewerkt. Wij hadden maar 8 spelers vandaag, dus kregen we Mathias van de Green Hearts in ‘bruikleen’.

De Green Hearts waren aan slag en hoe! Ballen vlogen ver het outfield in. Calvin kon een speler uittikken op honk drie. Maar de Green Hearts kwamen terug met een homerun.. Mathijs zat goed in het spel en was steeds goed bij de honken. Auke gooide er nog één uit tijdens de slagbeurt, maar dat weerhield de Green Hearts er niet van om vier punten te scoren.. Wissel, stand 0-4. Phoenix kwam aan slag. De Green Hearts bleken niet alleen goed in slaan, ze waren ook sterk in het veld. Hierdoor gingen Lukas en Nina uit op honk 1 en Mathijs tijdens zijn slagbeurt… Helaas geen punten, wissel, stand 0-4.

Phoenix begon de tweede inning goed, Auke gooide als pitcher twee spelers uit. Julian (honk 3) en Lukas (catcher) hadden een strakke actie en konden bijna het derde uitje maken op honk 3. De Green Hearts scoorden 1 punt en daarna lukte het Julian wel om een Green Heart uit te tikken op honk 3, keurig! Wissel, stand 0-5. Phoenix had weer een kans! Helaas ging Floor uit op honk 1. Auke sloeg een mooie bal, maar werd gevangen. Hij zag alleen niet dat de bal weer op de grond viel en liep al weg… helaas alsnog uit op honk 1. Noah had een mooie klap en redde het tot honk 2, maar kon helaas niet scoren voor het derde uitje.. Wissel, stand 0-5.

De Green Hearts sloegen weer harde ballen. Lukas kon er één voor de thuisplaat uittikken, goed zo! Phoenix zorgde ervoor dat de Green Hearts geen punten konden binnenhalen deze inning! Wissel, stand 0-5. Zou het Phoenix lukken om wat punten binnen te halen? Julian en Mathias (gast) gingen helaas uit tijdens de slagbeurt.. Het lukte Lukas om op honk 1 te komen en Nina sloeg hem binnen! Eerste punt! Helaas sloeg Mathijs daarna een vangbal, wissel, stand 1-5.

Floor en Mathias vingen beide een mooie vangbal, goed opgelet! Tijdens het derde uitje kwam er nog een Green Heart binnen, maar het puntje telde gelukkig niet! Wissel, stand 1-5. Floor sloeg een vangbal, maar de Green Heart liet hem vallen! Auke sloeg een hele harde bal en Floor kon scoren. Auke zelf kon op honk 3 komen en wist door te stelen ook een punt te maken. Noah kwam op honk 1 en wist ook door te stelen een punt binnen te halen, Phoenix sloeg terug! Mathias probeerde het ook maar kwam helaas binnen tijdens het derde uitje.. Wissel, stand 4-5.

Er was nog tijd over dus er werd zelfs een vijfde inning gepeeld. Het kon nog alle kanten op! Alexander stond lekker te pitchen, maar de Green Hearts waren fanatiek en gaven geen ruimte voor uitjes. Ze konden vijf punten binnen halen, verplichte wissel, stand 4-10. Phoenix wist dat ze niet meer konden winnen of gelijk spelen… Nina sloeg nog een mooie bal en kon nog een puntje scoren, maar daar bleef het bij… Eind stand Phoenix 5 Green Hearts 10.

Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken en volgende week gaan we gewoon weer winnen!!

 

Zaterdag 20 mei weer een thuiswedstrijd om 10.00 uur tegen Almere ’90. Verzamelen om 9.00 uur op het veld.