Wedstrijdverslag Pupillen

Phoenix - Almere '90 20 mei 2017

Het was prachtig weer, sinds een lange tijd was het hele team compleet en iedereen had er zin in! Er stond dus niets in de weg om te gaan winnen vandaag. Almere ’90 was bij ons te gast met een erg fanatieke coach…

Almere begon met de slagbeurt. Phoenix had een erg sterke start, Auke, als pitcher, zorgde gelijk al voor het eerste uitje. De tweede slagman ging uit door een mooie vangbal van Joey en het derde uitje viel ook weer tijdens de slagbeurt! Wat een start! Wissel, stand 0-0. Auke was aan slag en kon tot honk 2 komen. Alexander sloeg een mooie, maar hoge bal, gelukkig geen vangbal en Auke kon het eerste punt scoren. Alexander en Floor stonden op de honken. Noah sloeg helaas een vangbal en Julian zijn foutbal werd gevangen door de catcher… Alexander probeerde binnen te komen, hij was bijna thuis toen de catcher hem met de bal wilde tikken. Hij sprintte terug naar honk 3 en Floor terug naar honk 2, net op tijd! Alexander kwam toch nog binnen door te stelen. Nina zorgde ervoor dat Floor binnen kwam vlak voor het derde uitje. Wissel, stand 3-0.

Almere werd wakker. Er werden mooie ballen geslagen en het eerste punt was snel gemaakt. Nina gooide een strakke bal naar de catcher en zorgde er zo voor dat een speler terug moest naar honk 3. Alle honken waren bezet, maar toen werd er een bal ver in het veld geslagen en konden ze alle drie tegelijk binnen komen.. nog één punt werd gemaakt, verplichte wissel, stand 3-5. Phoenix was van slag en de drie uitjes vielen snel zonder een punt te kunnen scoren. Wissel stand 3-5.

Calvin zorgde voor het eerste uitje, wat een mooie vangbal! Maar Almere liet dat niet op zich zitten en sloegen gelijk daarna een homerun. De punten stroomden binnen… Na twee uitjes werd het derde uitje gemaakt, maar monde uit in een discussie met de coach van Almere: Phoenix ving een bal, maar liet hem weer vallen, maar tikte er toch één uit op honk 2. Volgens de coach kon dat niet, maar het was een gedwongen loop dus hij was uit! Wissel, stand 3-9. Phoenix stond ver achter. Lorenzo sloeg een mooie bal en kon op honk 3 komen. Auke sloeg Lorenzo binnen, Alexander Auke, Floor Alexander en Noah Floor, Phoenix was er weer! Noah zelf ging helaas uit tijdens een gedwongen loop. Julian wist nog een punt te maken door te stelen, verplichte wissel, stand 8-9.

Met nog tijd over kwam er nog een vierde inning, Phoenix had nog een kans!! De coach van Almere werd fanatieker en begon steeds harder te schreeuwen, hij voelde de hete adem van Phoenix in zijn nek! Noah tikte nog een speler uit tussen de thuisplaat en honk 1, maar de scheids besliste helaas anders. Phoenix liet zich hierdoor niet op zijn kop zitten en Alexander had een mooie vangbal! Mathijs dacht, dat kan ik ook en ving tot twee keer toe een harde bal! Wissel! Almere had deze inning twee punten gescoord, stand 8-11. Wat werd het spannend!! Lukas sloeg een bal ver het veld in. Joey ook, maar werd helaas gevangen. Lukas kwam binnen door te stelen. Mathijs werd nog hard geraakt door de pitcher op zijn heup, maar een bikkel dat hij is sloeg toch nog raak en Calvin kon binnen komen. Mathijs zorgde voor het gelijk makende puntje. Het was er nu op of eronder… Lorenzo was iets te enthousiast en rende door naar honk 3, maar daar stond al iemand! Net op tijd kon hij terug naar honk 2, maar hij lette verder goed op en wist door te stelen het winnende punt te maken vlak voor het derde uitje. Eindstand Phoenix 12 – Almere  ’90 11.

Jongens wat een wedstrijd!! Ik heb mijn pen bijna opgevreten van de spanning.. Jullie lieten je er niet onder krijgen, wat kwamen jullie sterk terug! Ik ben zo TROTS!!!

 

Volgende week zaterdag 27 mei een uitwedstrijd tegen de Centrals om 10.00 uur, om 8.45 uur verzamelen op de P.