Wedstrijdverslag Pupillen

Centrals - Phoenix 27 mei 2017

Dik ingesmeerd met zonnebrandcreme vertrokken we, lekker dichtbij, naar de Bilt om te spelen tegen de Centrals. Ook al was het nog vroeg het was al behoorlijk warm! Omdat we vandaag maar met zeven spelers waren, kregen we hulp van Ethan en Gilles, bedankt heren!

Lorenzo was als eerste aan slag en hoe! Wat een klap, hij kon zelfs doorrennen tot honk 3 en wist door te stelen het eerste punt te maken. Alexander deed precies hetzelfde, een mooie klap en door te stelen weer een punt erbij. Phoenix liet zich van zijn beste kant zien! Floor, Noah en Gilles scoorden ook alle drie, de punten vlogen om onze oren! Dit was een hele snelle slagbeurt, verplichte wissel, stand 0-5. De Centrals waren overdonderd, achter elkaar gingen ze uit, waaronder een mooie vangbal van Noah. Dat was een korte eerste inning! Wissel stand 0-5.

Lukas ging helaas uit tijdens de slagbeurt, maar Ethan maakte dat weer goed door een homerun! Alexander sloeg ook een mooie bal en kwam op honk 2. Floor sloeg Alexander binnen en Noah Floor! Julian sloeg een pitcherbal en Noah kon binnenkomen.  Julian wist zelf door te stelen ook een punt te maken, wauw, weer een verplichte wissel! Stand 0-10. De Centrals waren weer aan slag. Ze hadden een speler op honk 1 staan. Noah ving de bal van de slagman en gooide de bal naar Lukas op honk 1. De speler van honk 1 moest weer terug naar honk 1 en was hierdoor ook uit! Double Play! Mooie actie. Toch kwamen de Centrals langzaam op stoom. Ze wisten drie punten te scoren voor het derde uitje, waaronder een homerun! Wissel, stand 3-10.

Phoenix was weer aan slag. Gilles sloeg de bal ver het veld in en kwam op honk 3. Calvin sloeg een pitcherbal zo hard raak dat hij een homerun kon maken. Lukas dacht daar het zelfde over en sloeg ook een homerun, jongens wat goed! Lorenzo sloeg bijna een vangbal, maar ze lieten hem weer vallen, hierdoor kon ook Ethan binnen komen. 0 uitjes en al 4 punten, zou het weer lukken om deze inning 5 punten te halen? Alexander sloeg bijna een homerun, hierdoor kon Lorenzo scoren. Verplichte wissel, stand 3-15. Julian mocht pitchen en dat ging goed. Maar toen… weer een Double Play! Dit keer door Calvin (honk 1). Hij ving de bal van de slagman, waardoor de loper van honk 1 weer terug moest naar het honk, keurig! De Centrals waren hierdoor even het spel kwijt, de slagman sloeg de bal net het veld in, maar bleef staan… waardoor de catcher hem uit kon tikken. Ze hebben wel 1 puntje kunnen scoren, wissel, stand 4-15.

Omdat er nog tijd over was kwam er nog een inning. Floor sloeg een pitcherbal en wist door te stelen binnen te komen. Toen ging het snel, Julian sloeg Noah binnen, Gilles Julian, Calvin Gilles en liep zelf weer een homerun! 0 uitjes en verplichte wissel, stand 4-20. Of het nu kwam door de warmte, het idee dat ze niet meer konden verliezen, dat ze de Centrals ook nog wat punten gunden, of dat de Centrals nu echt op stoom waren, ik weet het niet, maar de Centrals haalden punt na punt binnen. 5 punten in het totaal. Eindstand: Centrals 9 – Phoenix 20.

Super gespeeld weer!! Alle inningen de maximale punten gescoord, toppertjes!!

 

Volgende week is er geen wedstrijd i.v.m. het Zeister Slot Toernooi, ik hoop jullie allen daar te zien!!