Wedstrijdverslag Pupillen

Phoenix - Moorfielders 10 juni 2017

Na een geslaagd Zeister Slot toernooi en een super batboykamp vorige week, moest er nu weer een wedstrijd gespeeld worden. Vandaag waren de Moorfielders uit Ede bij ons te gast. Vorige keer hadden we van de Moorfielders gewonnen met 11-16 en we waren er van overtuigd dat we dat dit keer weer gingen doen!

De Moorfielders begonnen met hun slagbeurt. De eerste slagman sloeg gelijk een pitcherbal raak! De volgende bal bleef doorrollen in het veld, langs drie veldspelers! Hierdoor konden de Moorfielders een punt en een homerun scoren... Maar Auke (pitcher) en Nina (honk 1) konden door goed samen spel twee Moorfielders uit gooien. Al snel kwam de wissel, stand 0-2. Noah begon zijn slagbeurt goed. Mathijs sloeg Noah binnen en kon zelf op honk 3 komen. Floor sloeg Mathijs binnen en maakte zelf een homerun! Dat begon goed! Julian en Auke zorgden voor twee punten erbij en zo werd het een verplichte wissel, stand 5-2.

Auke gooide super ballen, hij kon twee Moorfielders tijdens hun slagbeurt uit gooien. Calvin, als catcher ving een foutbal en het derde uitje was een feit! Wissel, stand 5-2. Phoenix had nu de kans om flink uit te lopen. Alexander lukte het om net op tijd op honk 1 te komen. Maar toen liep het allemaal iets anders.. Mathijs en Noah gingen beide uit tijdens hun slagbeurt. Calvin wist nog een mooie bal te raken waardoor Alexander een punt kon maken, maar Floor ging helaas ook uit tijdens haar slagbeurt. Maar één punt erbij voor Phoenix. Wissel, stand 6-2.

Noah was nu pitcher en Lukas catcher. De Moorfielders werden wakker, er stonden er al twee op de honken. Noah ving bijna een vangbal, maar kon er toch voor zorgen dat de bal op tijd bij Julian was die een Moorfielder uit kon tikken op honk 3. Noah gooide de volgende Moorfielder uit tijdens zijn slagbeurt en daarna nog één, dat ging lekker! De Moorfielders wisten maar één punt te scoren. Wissel, stand 6-3. Helaas ging Auke uit op honk 1 en Nina sloeg helaas (weer) een vangbal, wat een pech! Lukas was aan slag, wat een mooie bal! Julian kwam binnen en Lukas een homerun... Helaas moest hij weer terug naar honk 3 omdat de bal in het hek vast zat.. Alexander ging uit tijdens zijn slagbeurt. Wissel, stand 7-3.

Phoenix maakte het de Moorfielders niet makkelijk. Er gingen twee Moorfielders uit tijdens hun slagbeurt. Bijna volgde het derde uitje, maar de Moorfielder kon toch honk 3 bereiken. Kon Phoenix voorkomen dat er een punt gemaakt werd? Ja!! Door een mooie actie tussen Noah en Nina ging er een Moorfielder uit op honk 1 vlak voordat er een punt werd gemaakt. Wissel, stand 7-3. Met een harde klap sloeg Noah de bal ver het outfield in, een homerun!! Mathijs was aan slag. De vorige beurten was hij wat zenuwachtig, maar nu, wat een klap!! Ook een homerun!! Daar bleef het helaas bij. Wissel, stand 9-3.

Door slordig aangooien van Phoenix in het veld lukte het de Moorfielders deze inning te beginnen met een homerun. De volgende Moorfielder sloeg de bal ver weg. De bal moest van ver komen maar bereikte net op tijd de thuisplaat en kon een tweede homerun worden voorkomen, keurig! Het werd weer een snelle wissel, stand 9-4. Nina was aan slag en wat voor één, een homerun!! Alexander deed Nina na en zorgde voor weer een homerun! Calvin probeerde het ook en kwam tot honk 3, maar wist door te stelen nog een punt te scoren. Floor sloeg Noah binnen en Auke Floor. Vijf punten binnen gehaald!! Eindstand Phoenix 14 - Moorfielders 4.

Wat een geweldige wedstrijd, waarbij de homeruns ons om de oren vlogen. Toppertjes!!!

 

Volgende week zondag 18 juni hebben we een uitwedstrijd tegen de Nieuwegein Daimonds. Om 8.30 verzamelen op de P.