Wedstrijdverslag Pupillen

Nieuwegein Daimonds - Phoenix 18 juni 2017

Op een stralende vaderdag vertrokken we naar Nieuwegein. We waren te gast bij de Nieuwegein Daimonds. De vorige wedstrijd hadden we van ze gewonnen met 16-10, maar vandaag hadden we spelers te weinig... Gelukkig kregen we hulp van Robbert en Thijs! Het was al erg warm, maar Erwin had beloofd dat als we zouden winnen, hij zou trakteren op een ijsje bij de Mac!

Phoenix begon met de slagbeurt en hoe! Lukas kon door stelen het eerste punt maken. Mathijs sloeg Floor binnen,  Julian kwam door stelen binnen, Alexander sloeg Lorenzo binnen en wist zelf door te stelen het vijfde punt te scoren!! Dat ging snel, verplichte wissel, stand 0-5. De Daimonds begonnen ook goed, met een homerun! De ballen gingen ver het veld in. Julian (pitcher) zorgde samen met Nina (honk 1) voor het eerste uitje. Weer probeerden ze een homerun te maken , maar de bal was net op tijd thuis! Voor het derde uitje wisten de Daimonds vier punten binnen te halen. Wissel, stand 4-5.

Robbert voor het eerst in een echte wedstrijd! Hij sloeg de bal goed weg. Thijs deed het zelfde. Lukas sloeg Robbert en Thijs binnen en wist zelf door te stelen net op tijd binnen te komen. Floor sloeg een harde bal en kon doorrennen naar honk 2. Julian sloeg Floor binnen en wist zelf door te stelen ook binnen te komen. Weer vijf punten! Verplichte wissel, stand 4-10. De Daimonds waren weer aan slag. Alexander ving gelijk een mooie vangbal en de volgende ging uit tijdens zijn slagbeurt. Al twee uitjes, maar de Daimonds probeerden het nog wel en zelfs met een homerun! Maar het mocht niet baten, het derde uitje viel snel. Wissel, stand 5-10.

Nina sloeg een mooie bal en kwam op honk 2. Lorenzo sloeg Nina binnen en kwam zelf net op tijd op honk 1. Alexander sloeg Lorenzo binnen, Robbert Alexander en kwam zelf binnen door te stelen. Lukas sloeg weer een harde bal en kon op honk 3 komen. Floor sloeg Lukas binnen en weer was het een verplichte wissel!! Stand 5-15. Phoenix kan zeker niet meer verliezen! Het was zo warm en de pit was er een beetje uit, toch wisten de Daimonds er nog één puntje uit te slepen, eindstand                                   Nieuwegein Daimonds 6 – Phoenix 15

Het ijsje was binnen!! En smaakte heerlijk met dit warme weer, dank Erwin. Top gespeeld weer, ondanks dat er veel vaste spelers niet waren een super overwinning!

 

Volgende week zondag 25 juni weer een uitwedstrijd in Utrecht tegen UVV. Verzamelen om 8.30 op de P-plaats.