Wedstrijdverslag Pupillen

UVV - Phoenix 25 juni 2017

Op een zondag vertrokken we met z’n allen naar Utrecht om tegen UVV te spelen. Vorige keer hadden we van UVV verloren met  3-13. We wisten al dat dit een sterk en fanatiek team was, met nog fanatiekere coaches… Van te voren werden onze spelerskaarten dan ook grondig bestudeerd.

Phoenix begon met de slagbeurt. Phoenix begon goed, Lukas en Lorenzo haalden de eerste punten binnen. Met inmiddels twee uitjes werd het spannend of het nog zou lukken om nog wat punten binnen te halen. Julian had geluk, de bal op honk 1 werd niet gevangen! Hierdoor kon Noah binnen komen en Julian door stelen ook vlak voor het derde uitje. Wissel, stand 0-4. Nina ving een foutbal, keurig! Het eerste uitje was een feit. Calvin, als catcher ving ook een foutbal, al twee uit! Het derde uitje werd gemaakt door Calvin, Lorenzo gooide de bal van honk 3 naar thuis waardoor de speler van UVV uitgetikt kon worden. Super! Alleen had Calvin wel zijn duim geblesseerd... Wissel, stand 0-4.

Phoenix had nu de kans om uit te lopen. Dat liep iets anders.. Calvin ging uit op honk 1, Auke sloeg daarna een vangbal en Lukas ging uit tijdens zijn slagbeurt.. Wissel, stand 0-4. Noah zorgde voor het eerste uitje op honk 1. Lorenzo ving bijna een vangbal en Nina zorgde voor het tweede uitje op honk 1. UVV kon wel hun eerste punt scoren. Mooi samenspel tussen honk 1 en 2, maar UVV was toch nog safe op 2. UVV wist nog een puntje te scoren, voor het derde uitje. Wissel, stand 2-4.

Lorenzo en Alexander sloegen helaas een vangbal. Met al twee uitjes, zou het toch nog lukken om wat punten binnen te halen?? Floor sloeg een harde bal en kon zelfs tot honk 2 komen. Ze probeerde nog om honk 3 te bereiken, maar werd bijna getikt. Net op tijd terug op 2.. Met Noah op 1 en Floor op 2 was Julian aan slag. Hij sloeg Noah en Floor binnen! Zelf kwam hij op honk 3. Nina sloeg een strakke bal vlak langs de lijn en Julian kon scoren. Door slordig veldspel van UVV konden Nina, Auke en Mathijs ook scoren!! Verplichte wissel, stand 2-9. Noah als pitcher gooide mooie ballen. Alexander had een mooie vangbal! Floor kon een speler uittikken op honk 2. Al twee uitjes en één punt gescoord. Maar UVV werd scherper en sloegen een bal ver het veld in. Phoenix had goed samen spel om de bal snel naar honk 2 te krijgen. UVV had twee spelers op de honken. Ai, de bal ging van thuis niet goed naar honk 2, waardoor er twee punten gescoord konden worden.. Het derde uitje lukte maar niet en zo kwam het tot een verplichte wissel, stand 7-9.

Phoenix begon met twee uitjes, één tijdens de slagbeurt en één door een vangbal. Lorenzo en Alexander stonden op de honken. Lorenzo wist nog door te stelen een punt te maken voor het derde uitje. Wissel, stand 7-10. Zou het lukken om weer snel drie uitjes te maken?? Nina had een mooie actie op honk 1, eerste uitje! De volgende ging uit tijdens de slagbeurt, spannend!! Toch een puntje binnen. Blijf communiceren in het veld! Nog twee punten binnen voor het derde uitje.

Gelijk spel 10-10!! Maar UVV wilde perse nog een vijfde inning… Phoenix wilde graag stoppen, maar op een paar minuutjes na moest er volgens het regelement nog een inning gespeeld worden… UVV wilde wel erg graag winnen… Phoenix was van slag en de drie uitjes volgden achter elkaar… wissel, stand 10-10. Voor Phoenix was het klaar. Toen UVV nog een puntje scoorde, was het voor ons end of game. UVV 11 – Phoenix 10.

Ze hebben niet verdient gewonnen, gelijk spel was een uitslag geweest die bij deze wedstrijd paste.. Het was een geweldige wedstrijd waar iedereen zijn en haar uiterste best voor heeft gedaan!! Toppertjes!!!! Min puntje: Calvin zijn duim bleek achteraf gebroken te zijn. Beterschap jongen! 

 

Zaterdag 1 juli een thuiswedstrijd tegen de Houten Dragons om 10.00 uur, verzamelen om 9.00 uur op het veld.