Wedstrijdverslag Pupillen

Phoenix - Houten Dragons 1 juli 2017

Wat had het geregend! Grote plassen stonden op het veld… Het andere veld was er beter aan toe en na wat aanpassingen werd er besloten om daar te spelen. Door afwezigheid van de scheidsrechter, was Erwin vandaag de scheids.

De Dragons begonnen met de slagbeurt. Auke als pitcher gooide strakke ballen en al gauw had hij de eerste uit gegooid. Alle drie de honken waren bezet en weer gooide Auke er één uit tijdens de slagbeurt, zou het de Dragons lukken om toch nog een punt te scoren? De slagman sloeg raak maar Auke gooide de bal snel naar Nina op 1, het derde uitje! Geen punten voor de Dragons! Wissel, stand 0-0. Phoenix had al snel twee uitjes… maar toen ging het snel: Floor sloeg Mathijs binnen, Lorenzo Floor en Noah Lorenzo. Noah wist zelf door stelen binnen te komen. Julian sloeg een super bal en wist zelfs een homerun te maken! Verplichte wissel, stand 5-0.

Phoenix begon weer goed, Noah had een mooie vangbal. Julian op drie tikte een speler uit die het honk los liet, al twee uitjes. De Dragons probeerden het wel, ze sloegen de ballen ver het veld in. Zelfs op een pitcherbal! Toch wisten ze voor het derde uitje maar twee punten te scoren. Wissel, stand 5-2. Lukas sloeg ook een harde bal, weer een homerun! Phoenix was op dreef! Auke, Mathijs, Nina en Floor wisten ook te scoren, weer een verplichte wissel, stand 10-2.

Noah was nu de pitcher. Phoenix gaf de Dragons geen ruimte. De eerste gooide Noah uit. Het tweede uitje kwam door een mooie actie van Alexander naar Nina op honk 1. Voordat Noah het derde uitje maakte als pitcher wisten ze er toch één puntje uit te persen. Wissel, stand 10-3. Phoenix had even een dipje. Noah en Julian gingen beiden uit tijdens de slagbeurt. Lukas wist op 1 te komen en Auke sloeg een pitcherbal! Lukas wist door te stelen binnen te komen. Auke kwam helaas binnen tijdens het derde uitje. Wissel, stand 11-3.

Toch nog een vierde inning. De Dragons werden fanatiek! Mathijs was nu de pitcher. Wat een ballen sloegen de Dragons. Twee punten achter elkaar. Lukas ving nog een mooie bal. De concentratie bij Phoenix in het veld was weg misschien kwam het door de miezerregen of het feit dat Phoenix niet meer kon verliezen? Met z’n drieën probeerden ze een hoge bal te vangen, maar misten de bal. Het aangooien ging ook niet soepel meer… de Dragons wisten in deze inning vijf punten te scoren, verplichte wissel, stand 11-8. Alexander wist nog met een mooie klap een punt te scoren, maar toen was het klaar. Eindstand Phoenix 12 - Houten Dragons 8.

Goed gespeeld Phoenix! Ondanks de miezerregen was het weer een leuke wedstrijd om naar te kijken!

 

Volgende week zaterdag spelen we een uit wedstrijd tegen de Green Hearts, om 8:30 uur verzamelen op de P.