BeeBall

 

het 1e BeeBall-team 2016

BeeBall-team 2016

Phoenix Beeball

In 2019 heeft Phoenix 1 Beeball honkbalteam en deze bestaat uit:

 

  • Hylke
  • Julian
  • Quin
  • Quinn

 

Coach: vacant

Trainer: Sandra Advocaat 

De zaaltrainingen: 

Start: zaterdag 12 januari, t/m zaterdag 23 maart, van 10.00 -11.00 uur.

Waar? De gymzaal de Sluis, Zeist.

Geen training in voorjaarsvakantie, zaterdag 2 maart.

 


BeeBall

BeeBall is een eenvoudige vorm van honkbal voor de kleinste spelers en kan met een team gespeeld worden van 6 t/m 9 spelers. De BeeBallers hebben ook een officiële competitie, waarbij op de zaterdag tegen de BeeBall-teams in de regio wordt gespeeld.

Heeft u kinderen of kleinkinderen die in aanmerking komen voor BeeBall (5 t/m 9 jaar), neem dan gerust een kijkje bij de zaaltrainingen op de zaterdag van 10-11 uur in gymzaal de Sluis.

Klik hier voor de spelregel flyer van de KNBSB.

 

 


Wedstrijdverslag

Phoenix-Centrals zaterdag 16 april

De 16e was het dan zover: de eerste BeeBallwedstrijd van het seizoen!
Spannend natuurlijk want een nieuw team en dus voor meerdere de 1e wedstrijd ooit. Met onze drie echte BeeBallers, Valentijn, Lorenzo en Rens, en twee leenpupillen, Calvin en Julian, kwamen we op 5 man. De tegenstander had er ook 5, dus dat maakte niets uit.
Voordat we het veld opgingen moest de yell eerst geoefend worden: Julian ging ons daarbij voor. Bij de line-up zat de yell en nog niet helemaal goed in, maar het opgooien van de handschoenen en sommige petten ging meteen al perfect : )
Als thuispartij gingen we als eerste het veld in. Calvin was catcher, geheel gehuld in  volledig nieuwe catcherspullen. Op 1 stond Julian, Rens op 2, Valentijn op 3 en Lorenzo was linksvelder, de coach was de pitcher (zoals bij de BeeBall een van de regels is)
En de scheidsrechter was Tineke van het damesteam.

We hadden met de tegenpartij afgesproken dat er geslagen mag worden, totdat de bal het veld ingaat, zodat iedereen elke inning eenmaal aan slag komt. Dat gebeurde dan ook en op deze manier kwamen er in de 1e inning al veel punten binnen. Na de 6e slagman werd er gewisseld en was het onze slagbeurt. De trainingen werpen vruchten af, want er kwamen meerdere goed geraakte ballen het veld in en er werden ook door ons punten gescoord. Ook wij wisselden na 6 slagman en nu was Julian aan de beurt om catcher te zijn. Gedurende de wedstrijd werd er nog van veldpositie gewisseld, zodat iedereen op minstens twee verschillende posities had gestaan. Er was een hele mooie vangbal door Lorenzo, waarbij de coach daarbij iets te enthousiast de speler van de Centrals uitriep.... Ook Rens had een mooi uittikactie op het 1e honk. Net nadat hij had gezegd dat je bij het 1e honk helemaal geen ballen krijgt...

Uiteindelijk heeft het hele team ervoor gezorgd dat we 18 punten binnenhaalden. De Centrals hadden er echter 21 binnengehaald, dus nipt verloren, maar wel een heel goede score voor een 1e wedstrijd. Na de line-up en de tegenstander gefeliciteerd te hebben, was het alweer einde wedstrijd.
Volgende week weer een thuiswedstrijd, maar nu zonder de Pupillen vlak voor ons die de boel kunnen ophouden, dus wedstrijd start gewoon om 10 uur.

 


 

BeeBall voor veel plezier