Pupillenteam 2015 wedstrijdverslagen

Seizoen afsluiting

 

Met de 3 ontbrekende wedstrijdverslagen hoog tijd om weer eens wat content aan te leveren.

Laten we maar met de belangrijkste beginnen; WE ZIJN KAMPIOEN!, dat wil zeggen we zijn als eerste in onze poule geëindigd. 

Een heel mooi resultaat waar onze pupillen hard voor hebben geknokt en ook meer dan verdiend hebben.Uit de laatste 3 wedstrijden wisten we 7 punten te slepen en flink aan het doelsaldo te werken. Zo werden de Harriers thuis in een hele natte wedstrijd verslagen met 5-4, kenden we het weekend daarop een dubbel programma waarin we zaterdag thuis de Knickerbockers op een gelijkspel (5-5) wisten te houden en werd het seizoen afgesloten met een forse overwinning op de Hurricanes (3-11) in Hilversum.

De laatste reeks wedstrijden werd er erg goed gespeeld. Natuurlijk waren er wat persoonlijke foutjes maar bovenal viel ons -de coaches- op hoe geconcentreerd een ieder met de wedstrijd bezig was en met hoeveel plezier er werd gespeeld. Wat dat betreft is het kampioenschap een echte teamprestatie!

Een groot aantal pupillen zal komend jaar doorstromen naar de aspiranten en voor Moos betekent de verhuizing dat hij zijn honkbal carriere elders zal voortzetten. Wie weet komt een aantal hem straks weer tegen. Het 'uitzwaaien' staat gepland voor de 17e, de datum waarop het teamuitje staat gepland.

Met het blik op volgend jaar zal ik (Erwin) aanblijven als trainer/coach van de pupillen en zal ik mijn maatje Hans a.g.v. de eerder genoemde verhuizing moeten gaan missen. Langs deze weg alvast mijn dank (ja Hans,....het waren 2 leuke seizoenshelften :-)). 

Ook dank aan alle ouders voor het rijden, scoren, organiseren, aanmoedigen en jullie enthousiasme. 

Wat resteert is het teamuitje (17/10) en het end-of-season club toernooi van komende zondag.

Informatie m.b.t. de zaaltraining volgt in december via de mail en op deze pagina.

Erwin Gerritsen

Pupillen 2015

Wedstrijdverslag

Phoenix - Hilversum Hurricanes, 12 September

Na de afgelaste uit wedstrijd van vorige week kregen we afgelopen zaterdag de Hilversum Hurricanes op bezoek. Een voor ons nieuwe en onbekende tegenstander.

Met Moos als pitcher en Oscar als catcher begonnen we aan de wedstrijd. De 1e inning wisten we de Hurricanes van scoren af te houden. Met een man op honk 3, werd de derde uit gemaakt. Onze gelijkmakende slagbeurt kende hetzelfde beeld. 

In de 2e inning vielen de eerste punten. Met een home-run wisten de Hurricanes een punt te scoren maar in de gelijkmakende slagbeurt scoorden Gilles, Toon en Moos ook onze eerste punten. Stand 3-1 in ons voordeel.

In de 3 inning was er van alles te beleven. We begonnen de inning met Max als pitcher en Jelle als catcher. Er was even een moment dat het wat minder ging en er veel veldfouten werden gemaakt maar na een korte time-out wisten we ons prima te herpakken. Dit werd ingezet door een mislukte steal van 1 naar 2 waarbij de honkloper door Jasmijn werd uitgetikt. Kort daarna resulteerde goed samenspel tussen Jelle en Berend (3e honk) in de 3 uit waarmee we de schade van de mindere start wisten te beperken tot 3 - 3. Aan slag begon het lekker te lopen. Met een home-run van Jasmijn van punten van Gilles, Oscar en Nienke liepen we uit naar 7 - 3.

De 4e en laatste inning wisten we het goede spel van te houden. Vechtend tegen de vermoeidheid van het brugklas kamp worstelde Max zich er doorheen en werd er slechts 1 punt weggegeven. Met de overwinning al in-the-pocket speelde we de wedstrijd uit. Eindstand 7 - 4.

Hoogtepuntje van deze wedstrijd vond ik de veerkracht om vanuit een wat mindere periode ons zelf te herpakken en de wedstrijd te doen kantelen. 

Volgende wedstrijd;  zaterdag 19 september 14:00, Zeewolde Harriers THUIS, verzamelen 13:00 op het veld

 UVV - Phoenix, 30 augustus

Na de eerste wedstrijd na zomervakantie volgde zondag de 2e wedstrijd. Afgezien van een paar persoonlijke hoogtepunten (homerun Oscar en Maaike) was onze eerste wedstrijd Knickerbockers UIT eentje die we snel wilde vergeten. Het beste medicijn voor een dergelijke nederlaag is een overwinning in de eerstvolgende wedstrijd. 

Makkelijker gezegd dan gedaan met UVV als tegenstander.

Zondag was de wedstrijd en in tegenstelling tot de week ervoor was iedereen lekker scherp en geconcentreerd. We begonnen dan ook goed met gelijk in de eerste slagbeurt 2 punten te verzilveren. Daarnaast hielden we UVV af van scoren en wisten we deze positieve flow vast te houden gedurende de hele wedstrijd.

Onze pitcher Moos speelde een zg. perfect game en weerhield UVV van slaan. Dat ging echt super en erg soepel waardoor hij 3 innings achtereen kon pitchen en zelfs nog onder de 35 ballen bleef! Dat hebben we nog niet eerder gezien. Die paar ballen die toch werden geslagen verder feilloos gestopt en aangegooid waardoor we fors uitliepen en de 5e inning afsloten met een 11-0 stand. Met daarbij 3 punten van Gilles (=topscoorder) en rake klappen van iedereen waaronder ook een hele mooie 3 honkslag van Matthew. Kortom, het getal 3 kwam veel voor.

De einduitslag werd 11-2 voor Phoenix. De 2 punten waren UVV gegund want zij waren niet slecht maar hadden de 'pech' dat wij een superdag hadden en gebrand waren op sportieve revanche en dan zijn wij door niemand te stoppen. Zo bleek ook in de eerste seizoenshelft.

Komende week een nieuwe wedstrijd waarin we deze lijn willen voortzetten

Volgende wedstrijd zaterdag  5 september 10:00, Hilversum Hurricanes UIT,  08:30 verzamelen P-plaats bij het Slot.

Phoenix - Houten Dragons, 4 juli

Met een tropische temperatuur begonnen we zaterdag aan het derde treffen met de Houten Dragons, de laatste thuiswedstrijd voor de zomervakantie.

Met een volle jerry-can water die na het inspelen al half leeg was gingen we het veld in voor de 1e inning. De Dragons leken geen last te hebben van de hitte. De eerste bal was meteen raak. En goed ook, een homerun. Met 2 punten achterstand was de slag beurt aan ons. Met punten van Jelle en Jasmijn wisten we de score weer gelijk te trekken. 

In de 2e inning ging het gelijk op. Beide partijen hadden zichtbaar last van de hitte en het tempo van de wedstrijd was erg traag. Hoe kan het ook anders met zo'n temperatuur. Een hoogtepunt was de slagbeurt van Maaike die een pitcher bal ver in het outfield sloeg en daarmee honk 3 wist te bereiken. Een hele mooie klap waarvan we er deze seizoenshelft te weinig hebben gezien. Ook Matthew kende weer een mooie klap (tos-bal)

Na ruim 80 minuten spelen was het halverwege de 3e inning 7 - 5 in het voordeel van de Dragons. Onze slagbeurt zou tevens einde wedstrijd betekenen en dus zaak om 3 punten te scoren om de wedstrijd winnend af te sluiten. Jasmijn begon aan slag en haar ongelukkig geraakte pitcher bal werd gevangen. Oscar, de volgende slagman wist wel de honken te bereiken en met Benthe aan slag leek het eerste punt binnen handbereik.

Op een tos bal mocht Benthe haar slagbeurt afmaken. De bal werd mooi en hard geslagen en vloog met een strakke boog rechts voorbij de pitcher waarbij Oscar begon aan zijn sprint naar het 3e honk.

Helaas voor ons leek de korte stop van de Dragons geen last te hebben van de hitte. Hij wist de harde bal die op hoofdhoogte voorbij dreigde te zeilen knap te vangen en vervolgens werd Oscar's loopactie bestraft met de 3e uit. 

3 uit en dus game over maar eerlijkheid gebied te melden dat het een knappe play was van de Dragons en puur pech voor ons. Win some, loose some, goed gespeeld en op naar de volgende wedstrijd.

Volgende wedstrijd; 
zaterdag 11 juli 10:00, Nieuwegein Diamonds UIT08:30 verzamelen op de P-plaats bij het Slot.

Phoenix - Domstad Dodgers, 27 juni 

Met de wedstrijd van 2 weken geleden nog vers in het achterhoofd waren vandaag de Dodgers onze tegenstander. Een goede ploeg waarmee we de aflopen weken doorlopend de 2e plaats hebben gedeeld.

We begonnen de 1e inning goed. Na 4 Dodgers spelers aan de plaat en met 0 punten te hebben weggegeven begonnen we aan onze slagbeurt. Ondanks dat er goed werd geslagen was de stand na de 1e inning 0 - 0. De 2e inning hadden we moeite in het veld waarvan de Dodgers gretig gebruik wisten te maken. Ze liepen fors op ons en met 8 punten achterstand begonnen we aan onze inhaalrace.

Aan slag en in het veld werd gestreden om iedere slag, honk en punt. Met goed slag- en loopwerk haalden we onze 1e 2 punten binnen. Er waren mooie klappen van o.a. Matthew en Benthe. Benthe had pech dat de 3e honkman haar bal ving.

De 3e inning wisten we de goede lijn vast te houden. Het begon te lekker te lopen met wederom veel strijd en goede rake klappen van beide teams waaronder een hele mooie field-drive van Berend. De 4e inning vertoonde hetzelfde spelbeeld. Een steeds beter spelend Phoenix en het kostte de Dodgers meer en meer moeite om de 3 uit te maken.

Jammer genoeg was er geen tijd meer voor een 5e inning. Na alles te hebben gegeven werd de eindstand 5 - 11. Gezien de tussenstand na de 2e inning een knappe prestatie.

En laten we ook maar eens vernoemen dat we vandaag een goede en sportieve tegenstander troffen. Waar 2 weken geleden bij ons alles op zijn plaats viel, was het geluk vandaag bij de Dodgers. Volgende week een nieuwe wedstrijd.

Centrals - Phoenix, 20 juni

Met z'n 10-en vertrokken we zaterdagochtend naar De Bilt voor de uitwedstrijd tegen de Centrals.

Lekker dichtbij, een bijna thuis wedstrijd.

Met een nieuwe slagvolgorde begonnen we aan de wedstrijd. Jelle die nu als eerste slagman begon maakte gelijk de 1-0. Een lekker begin dus. Net als in de thuiswedstrijd maakte de Centrals een hoop kabaal tijdens hun slagbeurt. Het geschreeuw en gejoel was effectief. Dat wil zeggen, het ging ten koste van concentratie en daarmee ook van het veldspel. Er slopen een hoop foutjes in en Oscar had moeite met het pitchen. Maar gelukkig hadden ook de Centrals moeite met hun veldspel wat het tot een echte wedstrijd maakte met kansen voor beide partijen.

Aan slag ging het erg goed. Volgens mij heeft iedereen een keer de bal weten te raken. Met als hoogtepunten de home-run van Oscar en een hele mooi line-drive van Toon voorbij het derde honk. Na ruim 1 uur spelen wisten we de 2e inning af te sluiten met een nipte 6-5 voorsprong. Tijdens onze 3e slagbeurt wisten we de voorsprong nog verder uit te bouwen naar 10-5. Met Max als pitcher en Oscar als Catcher de taak om de Centrals bij deze laatste slagbeurt af te houden van het scoren en de winst veilig te stellen. Dat lukte! Met de eindstand 10-6 voor Phoenix wisten we de punten mee te nemen naar Zeist.

Hoewel het geen goede wedstrijd was wisten we ook deze in ons voordeel te beslissen. Kortom, een prima prestatie!

Domstad Dodgers - Phoenix, 13 juni

 

Vandaag stond de uitgestelde wedstrijd tegen de Domstad Dodgers op het programma. Vanaf het begin van de competitie staan de Dodgers al bovenaan in onze poule en dus een echte uitdaging voor de pupillen.

Als bezoekers mochten we als eerste aan slag. Waar onze eerste slagbeurt geen punten opleverde wisten de Dodgers in hun gelijkmakende slagbeurt de eerste 2 punten te maken. Geen goed begin maar ook geen reden tot paniek of ingrijpen. Er werd goed en geconcentreerd gespeeld en de wedstrijd was nog maar net begonnen.
De 2e inning wisten we met een goede 2-honkslag van Oscar ook onze eerste punten binnen te slepen. Echter de Dodgers lieten hun slagbeurt niet onbenut en wisten de voorsprong wederom 2 punten uit te bouwen.

De 3e en 4e inning kregen we goed vat op de Dodgers. Waar in de 2e inning Nienke nog mis zat op een listige hoge bal ving zij ditmaal een snoeiharde bal fantastisch.
En waar Berend in de eerste 2 innings nog wel eens achter een bal aan moest rennen werden deze nu keurig gestopt en snel weer ingespeeld. Na het goede begin wisten we nu ook de kleine(re) foutjes te voorkomen en telden deze innings maar liefst 4(!) goede vangballen (Nienke/Moos) op moeilijk geslagen ballen en een zuivere home-run van Moos. Ook het toegestroomde Utrechtse publiek wist ons mooie veldspel te waarderen en trakteerde ons geregeld op applaus.

Met de stand 5-4 in ons voordeel gingen we de 5e en laatste inning in. Een mooi punt van Oscar maakte de stand 6-4 voor Phoenix met de Dodgers aan slag. Het publiek had ook door dat het 'erop of eronder' was en ging hun thuisclub massaal steunen.

De druk gleed echter van Max als pitcher af die de ene na de andere goede bal wist te gooien. Met 2 man op de honken kende de Dodgers een goede start. De 3e slagman sloeg de bal keihard het veld in en......deze werd koelbloedig gevangen door Moos, vangbal #5!, die de bal vervolgens doorspeelde naar Jasmijn voor een double play (2 man uit bij 1 actie). Bijna had Jelle er een triple play van gemaakt maar de loper was nog maar net op tijd terug op het 3e honk. Met 2 man uit en een loper vastgepind op het derde honk gooide Max vol vertrouwen de volgende slagman uit waarmee we de winst veiligstelde. Met de nodige felicitaties en complimenten van zowel de Dodgers coach als het publiek gingen we voldaan weer terug naar Zeist.

Phoenix - Panter, 6 juni

Waar veel pupillen de avondvierdaagse nog in de benen hadden zitten begonnen we aan de wedstrijd tegen de Panters. Voor een aantal pupillen een mooie gelegenheid om weer eens aan wat infield posities te kunnen snuffelen.

Zo begon Gilles op het tweede honk waar hij met een goede vangbal de 3e uit wist te maken. Berend speelde de 3e en 4e inning op het derde honk wat ook prima ging. Aan slag liep het ook lekker. Er werd lekker gemept met mooie rake klappen van ondermeer Nienke, Benthe en Berend. Deze wisten hun rake klappen ook met punten te verzilveren.

Ondanks het goede veldspel de gescoorde punten stonden we bij het begin van onze gelijkmakende slagbeurt in de 4e inning met 5 - 3 achter. Met een kleine 20 minuten te gaan moest het wederom in de laatste slagbeurt gebeuren. En ook dit keer wisten we in de slagbeurt onze tegenstander voorbij te komen, met 3 punten was de stand 6 - 5!

Op aangeven van de coach van Panters besluit de umpire (scheidsrechter) om nog een inning te spelen. Hoewel er officieel nog minder dan 5 minuten te spelen waren, waren we inderdaad iets later begonnen.

Met de druk op Max als pitcher moesten we onze voorsprong plotseling gaan verdedigen. Dat lukte, zonder een punt weg te geven en terwijl de Panters al  klaarstonden voor de line-up, claimde wij onze gelijkmakende slagbeurt nog. Met een mooie field-drive (harde klap laag over de grond) van Matthew wisten we de voorsprong nog verder ui te bouwen naar 8-5 als eindstand van de wedstrijd.

Een leuke wedstrijd met een mooie resultaat.

Phoenix - Nieuwegein Diamonds, 30 mei

Na eerder in het seizoen kansloos te hebben verloren van de Diamonds, waren de pupillen voor deze wedstrijd gebrand op een betere prestatie en sportieve revanche.

Èèn ding was duidelijk; een puntenloze nederlaag zoals de vorige wedstrijd zou het zeker niet gaan worden.

 

Met Max als pitcher en Jelle als catcher begonnen we aan de wedstrijd. Er werd ontzettend geconcentreerd en goed gespeeld waarbij beide partijen niet voor elkaar onder deden. In het veld werden geen fout gemaakt en voor iedere punt moest door beide partijen worden geknokt. Er werd een homerun geslagen, ballen werden snel gestopt, goed aangegooid en ook gevangen. Er was een vangbal, een ingesloten Diamond-loper werd uitgetikt en er werd zelfs een double play (2 uit) gemaakt. Kortom, een boeiende wedstrijd met eigenlijk alleen maar hoogtepunten waarbij ik persoonlijk de sprong van Jelle op een hoog aangegooide bal de mooiste actie vond. Vanuit een gehurkte (catcher)stand sprong Jelle letterlijk boven iedereen uit!

 

Lange tijd stonden we ook met 1 punt voor maar in de 4e inning wisten de Diamonds door goed slag- & loopwerk ons voorbij te streven. De 5e inning kende helaas hetzelfde beeld waarmee de stand 3 - 8 was bij onze laatste gelijkmakende slagbeurt.

Met een hele sterke pitcher wisten de Diamonds hun goede veldspel vast te houden. Eind uitslag 3 -8, een wat vertekend beeld van een goede wedstrijd.

Hoewel iedereen erg teleurgesteld was kijk ik terug op een hele goede maar vooral foutloze wedstrijd met bovendien heel veel goede acties.

Houten Dragons - Phoenix, 16 mei

Met z’n tienen vertrokken we naar Houten. Met onze vaste pitchers op vakantie een Uitdaging met hoofdletter U.

Wie zal er gaan pitchen vandaag? Nienke, Benthe, Max?

In overleg met het drietal was besloten dat Max zou beginnen met pitchen. Hij had geoefend en durfde het wel aan. Nou, dat hij geoefend had was goed te zien. De ene na de andere mooi bal werd geworpen. Dat ging niet gewoon goed, dat ging SUPER! Aan slag liep het ook lekker maar de Dragons waren ook goed. Met Berend op het derde honk sloeg Jasmijn een homerun op een pitcher bal. Een hele mooie klap was waarbij iedereen, inclusief de scheidsrechter, applaudisseerde.

Halverwege de 3e inning stonden we 4 ten 0 voor. Bij de gelijkmakende slagbeurt scoorden de Dragons ook hun eerste 2 punten. Het werd zowaar een echte wedstrijd.

De laatste inning ging Benthe pitchen. Dat ging ook goed maar net als bij de vorige slagbeurt wisten de Dragons zich terug te knokken in de wedstrijd en wisten ze de achterstand terug te brengen tot 1 punt (5-6). Spannend!

Jelle wist als catcher nagenoeg iedere bal te stoppen waardoor de honkloper op het 3e honk maar niet kon scoren. Met een 'man op 3’ wisten we de wedstrijd af te sluiten met een 5-6 overwinning.

Gefeliciteerd, een hele goede (team)prestatie en weer was het spannend.

Phoenix - Centrals, zaterdag 02 mei

Zaterdagochtend 2 mei 10 uur, een mooie zonnige dag. Prima weertje voor een partijtje honkbal. Na de winst van vorige week, een goed geconcentreerde training van afgelopen donderdag en een nagenoeg voltallig team waren alle ingrediënten aanwezig om er wat moois van te maken. We begonnen moet door in de 1e inning onze bezoekers, de Centrals, op de 0 te houden. Aan slag maakten we ook 2 punten. Dat gaat lekker en de zon laat zich meer en meer zien.

Bij de 2e slagbeurt laten de Centrals zich zien. Er werd door de tegenstander goed geslagen en de concentratie bij ons zakte iets weg. Na de slagbeurt van de Centrals was de voorsprong omgebogen in een 2-5 achterstand. Maar goed, nu waren wij aan slag. Maar helaas ook aan slag was de scherpte nog niet voldoende en zelfs de tos ballen werden gemist. De derde inning hetzelfde beeld. Langzaam maar zeker keerde de concentratie terug in het veldspel maar aan slag zat het nog steeds niet mee. Met 2e mislukte ’steals’ bij de thuisplaat was er ook nog een ongeluk waarbij Matthew de bal hard op zijn been geworpen kreeg. Auw, dat deed pijn maar Matthew verbeet de pijn, sloeg de bal het veld in maar al hinkend wist hij het 1e honk niet bijtijds te bereiken. Het zat niet mee en de koppies begonnen te hangen.

In het veld wisten we de stijgende lijn vast te houden. Met moeite en door goed geconcentreerd te spelen wisten we de Centrals van het scoren te weerhouden. De stand nog steeds 2-5 in het voordeel van Centrals. De gelijkmakende slagbeurt. Nu moet het gebeuren! Dat was bij iedereen duidelijk. Met een aantal mooie honkslagen waren de honken goed bezet. Met listige steals druppelden de eerste 3 punten binnen. Eerst Moos, vervolgens Oscar en toen Jasmijn,…de stand 5-5 met Gilles na een mooi honkslag op de honken. De spanning was voelbaar op de bank bij de pupillen en ook op de tribunes bij de ouders!!

Met Jelle aan de plaat en Gilles die van honk naar honk wist te stelen, werd de druk op de Centrals te groot. Op een doorgeschoten bal ging Gilles voor het winnende punt die hij met een mooie sliding wist te verzilveren. Eindstand 6-5,…goed terug geknokt allemaal!

Tiel Panters - Phoenix, 25 april


Regen! Gaat 't door, gaat 't niet door? Met twijfels vertrokken we met z'n 13-en naar Tiel. Aangekomen bij de Panters lag het veld er mooi bij en was het opgehouden met regenen. Wel een nat veld en een gladde bal, opletten dus!


We begonnen lekker aan de wedstrijd. In de 1e inning werd gelijk een punt gepakt door Moos. Verder was iedereen lekker geconcentreerd bezig. Zowel in het veld als aan slag liep het lekker.

Lang ging het gelijk op maar wisten we een kleine voorsprong te behouden. In de 4e inning wisten de Panters 2 punten te scoren en hadden ze ineens 1 punt voorsprong. 4-3, als het nou maar niet fout gaat.

Maar nee, ditmaal ging het goed. De laatste slagbeurt werd goed begonnen met een homerun door Jasmijn, daarna kwamen Toon en Gillis met een honkslag op de honken en wisten ook zij een punt te halen. Stand 4-6!
Ook bij de laatste gelijkmakende slagbeurt wisten we met Maaike als pitcher de Panters af te houden van scoren. Eindstand 4-6, een mooie overwinning!
 

Nieuwegein Diamonds - Phoenix, 19 april

 

De tweede wedstrijd, te gast bij de Nieuwegein Diamonds.
Waar iedereen goed aan de wedstrijd begon stonden we na de 2e inning met 3-0 achter. Tot dusverre niets aan de hand maar wel was er de noodzaak om punten te scoren.

 

Hoewel er goed werd geslagen waren de Diamonds erg alert en wisten zij alle geslagen ballen snel te stoppen. Zelfs een hele mooie slag van Nienke werd feilloos gevangen en ook de mep van Jasmijn werd handig door de Pitcher gestopt. Het lukte ons maar niet om op de honken te komen, laatstaan om te scoren.

Voor wat betreft ons eigen veldspel zat het ook niet mee. Waar een aantal prima op een nieuwe positie stonden te spelen, waren we net iets te laat met het stoppen van de bal en was de aangooi niet altijd even zuiver.  Als gevolg hiervan liepen onze tegenstanders fors uit op ons en uiteindelijk werd de eindstand 12-0. Ondanks het verlies en de wat vertekenende uitslag was het een leuke wedstrijd met een aantal goede aanknopings-punten voor de training van as. donderdag.

Phoenix – Houten Dragons, 11 april 2015
 

Met slechts 2 buitentrainingen achter de rug, stond vandaag de eerste officiële wedstrijd al op het programma. Onze gasten van vandaag; de Houten Dragons.

Het begin van de competitie. En wat een begin, een dik verdiende overwinning.
Het werd maar liefst 6–0(!!). Zoals de uitslag al doet vermoeden ging het erg goed.

Het eerste punt werd in de eerste inning gemaakt door Moos, gevolgd door een heuse homerun van Jelle in de 2e inning. (om de competitie maar eens goed te beginnen)

Ook onze nieuwelingen Gilles en Berend kenden een droomstart door gelijk in hun eerste echte slagbeurt de bal goed te raken.

Bovenal was het een goede teamprestatie. Iedereen was lekker geconcentreerd met de wedstrijd bezig. Aan slag werd de ene na de andere bal goed geraakt en in het veld liep het ook lekker.

Een paar keer waren de Dragons dicht bij een punt maar dankzij het goede samenspel tussen pitcher (Moos/Oscar) en catcher (Jelle) wisten we de Dragons op de 0 te houden.

Al met al een mooi begin waarmee we vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd kunnen uitzien.